Patrick van de Vreede verdient medaille voor excellent vakmanschap tijdens World Skills

Maandag 17 augustus 2015 - Het Markiezaat College is trots op Patrick van de Vreede (Student Installatie- & Elektrotechniek). Tijdens Worldskills 2015 behaalde hij de vijfde plaats en verdiende hij een medaille voor Excellent vakmanschap bij de wedstrijd Information Network Cabling,
World Skills is het grootste beroepenevenement ter wereld en vond plaats van 11 t/m 16 augustus in Sao Paulo, Brazilië.

Vakwedstrijden in de lift

Deelname aan vakwedstrijden is voor de kandidaten een onvergetelijke ervaring en draagt bij aan een glansrijke carrière. Zo nam televisie kok Rudolf van Veen eind jaren '80 deel aan WorldSkills. Na de zomer krijgen meer mbo'ers de kans om deel te nemen aan vakwedstrijden. Zo’n 90% van alle mbo-scholen doet de komende jaren mee met vakwedstrijden. Het ministerie van OCW heeft de vakwedstrijden van Skills Heroes in de excellentieregeling opgenomen. Hierdoor kunnen mbo-scholen de vakwedstrijden in hun excellentieplannen en het reguliere onderwijsprogramma integreren. Dit gebeurt zoveel mogelijk in samenwerking met het bedrijfsleven. De huidige kandidaten van Team NL werden geselecteerd door de vakwedstrijden van Vakkanjers en branchevereniging VHG en zijn zowel afkomstig van mbo-scholen, als uit het bedrijfsleven.

WorldSkills 2017

WorldSkills vindt plaats sinds 1950. Nederland doet sinds 1962 mee. Over twee jaar wordt de 44ste editie van het evenement in Abu Dhabi georganiseerd.

Meer info vind je  op skillsnettherlands.nl