Meer dan 1300 leerlingen doen mee aan de TOP-week

Vrijdag 6 november 2015 -

Ontdekken, ontwikkelen en vernieuwen van technisch talent tijdens de TOP-week 2016

Meer scholen doen mee aan het grootste techniekpromotie evenement in de regio.

Van 9 t/m 13 november a.s. zullen meer dan 1300 leerlingen uit het 2e leerjaar VMBO en Mavo, afkomstig van 16 scholen uit de regio, actief kennis maken met Techniek. Het gebeurt allemaal aan de Nobellaan in Bergen op Zoom. Het doel: jongeren op vroege leeftijd laten ervaren hoe leuk, gevarieerd, boeiend en inspirerend technology is. De TOP-week (Techniek Oriëntatie Programma) sluit met de diverse activiteiten aan bij de nieuwsgierigheid van de VMBO’ers.

Dit jaar verwelkomen we twee nieuwe scholen: het Aventurijn College uit Bergen op Zoom en het Calvijn College uit Tholen.

 

De TOP-week volgt een geheel eigen aanpak en dat vormt de basis van het succes. Leerlingen geven zelf aan welke workshops ze willen volgen en daarin komt alles aan bod, van ontwerpen tot uitvoeren. Zo krijgen ze de kans nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.

Populair bij de scholen

De lijst met vo-scholen die meedoen (en daarmee de aantallen deelnemende leerlingen) groeit gestaag. Bij deze 6e editie van de TOP-week komen de leerlingen van 16 scholen uit de hele regio West-Brabant en voor het eerst ook uit Zeeland. Het aanbod workshops is er dan ook naar. De organisatie streeft naar een zo gevarieerd mogelijk palet van sectoren dat elk jaar wordt aangevuld met actuele aandachtsgebieden. Het scala loopt van bouwkunde tot vliegtuigtechniek, van maintenance tot transport & logistiek.

Het initiatief krijgt navolging in het land: zo is in Breda vorig jaar de TOP-dag georganiseerd.

TOP-week is een project van de Stichting Promotie Techniek, een coalitie van het Markiezaat College/ROC West-Brabant in Bergen op Zoom met bedrijfspartners Bouwmensen Zuidwest, IWNL PZW, VOCAR en SVM en wordt mede mogelijk gemaakt door Techniek Talent.nu, de Gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen, Halderberge, Tholen en Woensdrecht.