Een biobased tafel voor de Gemeente Bergen op Zoom

Vrijdag 10 juni 2016 -

Jimmy Wapperom,  student van het Markiezaat College en Bouwmensen Zuid-West, heeft voor de gemeente Bergen op Zoom een tafel gemaakt van biobased materialen.
Jimmy heeft dit schooljaar de opleiding Allround Meubelmaker niveau 3 succesvol afgerond met een diploma. De tafel was tevens zijn afstudeerproject. Een nieuwe, maar ook leerzame ervaring om te werken met uitsluitend biobased materiaal. Jimmy gaat na zijn opleiding verder met een eigen bedrijfje voor meubelmakerij.
De tafel is een ontwerp van Koos ’s Gravendijk van Meestermaker in opdracht van wethouder Patrick van der Velden, die al langere tijd de wens had om biobased meubels in de spreekkamer te zetten.
De omlijsting en poten zijn gemaakt van ECOboard panelen,  gemaakt van restafval uit de agri industrie, zoals stro en riet. Het tafelblad is gemaakt van een biobased deur die hier een nieuwe bestemming krijgt.  De stoelen hebben een tweede leven gekregen door deze te bekleden met stof van Ecological Textiles. De stof bestaat uit 50% wol en 50 % hennepvezel.