Stage lopen in het buitenland

Vrijdag 1 december 2017 -

Buitenlandse stages bij Vliegtuigtechniek van het Markiezaat College

Het Markiezaat College heeft weer een aantal interessante stageplekken in het buitenland voor haar studenten georganiseerd. Naast stageplekken bij Corendon, TUI, KLM en Lufthansa, lopen er ook diverse studenten stage in het buitenland.

Er lopen zes studenten stage bij Hi-Jet in Suriname. Daar verrichten zij Line en Base Maintenance aan zowel helikopters als kleinere vliegtuigen. Het bedrijf heeft huisvesting geregeld in een beschutte omgeving met bijbehorend zwembad. Een mooie mix van werken en vrije tijd.  

Ook zit er dit jaar één stagiaire met Russische roots in Siberië. Hij werkt daar bij Siber Technics aan de Airbus A320 en andere type vliegtuigen. Voor hem is er zelfs de mogelijkheid om tijdens zijn stage al een bevoegdheid te halen om zelf zijn werk af te stempelen en vrij te geven.

Boeing 747

Een project wat vanaf Januari in de planning staat is, meehelpen met het ontmantelen van een Boeing 747 van de KLM. Dit zijn de oudste B-747’ens die uit de aan hun levensduur zitten. Dit ontmantelen zal gebeuren in Twente, op Enschede Twente Airport, door AELS (Aircraft End Life Solutions). AELS heeft gevraagd of een groepje van ongeveer 6 studenten mee kond helpen bij het ontmantelen van dit vliegtuig. Dit zal gebeuren met maximaal 6 leerlingen van de afdeling vliegtuigtechniek.  Ook helpt het Deltion college uit Zwolle meebij dit project.