Vliegtuigen als lesmateriaal: schenking KLM en Fokker

Maandag 16 juni 2014 -

Op vrijdag 13 juni zijn door Fokker en KLM twee toestellen overhandigd aan de Aircraft Maintenance & Training School. Fokker schenkt een F28 en KLM een F100. De toestellen gaan dienen als lesmateriaal voor on ze studenten Vliegtuigtechniek die hun lessen volgen bij de AM&TS in Hoogerheide. De toestellen zijn symbolisch overhandigd aan twee leerlingen van scholengemeenschap RSG ’t Rijks uit Bergen op Zoom, immers vo-leerlingen zijn de (vliegtuigtechniek)studenten van de toekomst.

Meeting Point
De officiële overhandiging gebeurde tijdens Meeting Point bij de AM&TS, een evenement dat Overheid, Onderwijs en Ondernemers bij elkaar brengt om de samenwerking tussen de drie O’s te stimuleren. Innovatie van de technische sector en het scheppen van werkgelegenheid staan daarbij voorop. Het is de bedoeling dat Meeting Point regelmatig op de agenda komt met de focus op Vliegtuig(onderhouds)techniek in de regio West Brabant.          

Foto: Samantha Tieman en Quinn van Loenhout, leerlingen van ’t Rijks, hebben zojuist de vliegtuigen in ontvangst genomen.