Samenwerking met TMS voor maintenance opleidingen.

Donderdag 9 oktober 2014 -Een nieuw samenwerkingsproject van onze afdeling Engineering, Construction & Maintenance. Een opleidingstraject met TMS Industrial Services in Moerdijk.

Half september jl. zijn 10 studenten begonnen aan de opleiding Servicemonteur Werktuigbouwkunde, niveau 3. Normaal een vierjarige opleiding, in deze op maat gemaakte constructie slechts 3 jaar:TMS verzorgt de praktijk, Markiezaat College de theorie.

 

De switch naarTechniek: voor een prima toekomst

Het betreft jongeren, zogenaamde zij instromers, die allen reeds een niet technische mbo studie hebben gedaan, al dan niet afgerond met een diploma.

Maar, de liefde voor techniek kreeg de overhand en dat levert nu niet alleen een bewuste maar ook een heel verstandige keuze op. Immers de komende jaren zijn er in zowat alle sectoren gigantisch veel technische vakmensen nodig. Een goed voorbeeld is TMS waar ze zitten te springen om vakmensen. En samen met Markiezaat College hebben ze op deze manier een nieuw kanaal van instromers aangeboord.

 

TMS is een gespecialiseerd mechanisch onderhoudsbedrijf dat o.a. personeel aan het werk heeft bij LyondellBasell en Sabic. Selectie voor het opleidingstraject is streng. Zij werden daarbij geassisteerd door Werk en Vakmanschap, dat ook zorg draagt voor de coaching van de kandidaten. Als de studenten tenslotte het diploma hebben gehaald, mogen ze bij TMS blijven werken.